Att resa inrikes glöms ofta bort i all hets på sociala medier med bilder från Bali, New York och Paris. Runtom i vårt avlånga land finns det dock många destinationer som är väl värda ett besök. Att resa inrikes har även fördelen att du kan resa på ett avslappnat sätt. Du kan språket, har lätt för att hitta och nära hem om något händer.

En svensk stad som har det mesta för de flesta är Karlstad. Den värmländska pärlan med solen i sinnet är inte en av de största städerna i landet, men förmodligen en av de vackraste. Med Vänern som bas och ett deltaområde där Klarälven fördelar sig i många grenar som mynnar ut i Vänern har Karlstad en miljö och natur som få platser i Sverige kan mäta sig med. Var du än befinner dig i staden har du nära till vatten vilket skapar en idyllisk känsla. Såväl en promenad längs Klarälven i centrala Karlstad som en tur ut med mopeden till natursköna Skutberget kan rekommenderas. Varför inte skaffa en moped från https://www.vassla.com och uppleva hela staden på ett avslappnat vis. Det finns många sevärdheter i Karlstad som du inte vill missa!

Smultronställen i Karlstad

Det finns de som påstår att Karlstad är en av de svenska städer som är rikast på smultronställen. Här finns alltifrån vackra promenadstigar i djupa värmländska skogar, historiska minnesgårdar, mysiga hamnar och vattenområden till en av landets största ishockeyarenor samt levande barer och nattklubbar.

Om du kommer från Stockholm och kör längs E18 på din väg till Karlstad kan du till och med bocka av några smultronställen redan innan du ens kommit in i själva staden. Efter att du passerat förorten Skattkärr kommer du till ett område som heter Alster och där är Gustaf Frödings vackra minnesgård belägen. Det är en herrgård i 1700-talsstil omgiven av en storslagen naturmiljö med mysiga promenadstråk och utsikt över Vänern. Väl värt ett besök för den Frödingnyfikne, men också för den som vill få en stund av lugn och ro i ett naturskönt område.

I centrala Karlstad finns ytterligare smultronställen att uppleva. Vid stadsbiblioteket i centrum kan du vandra längs Klarälven och uppleva staden från sin allra bästa sida. I närheten av detta promenadstråk finns även stadsträdgården och Sandgrundsparken som inte får missas. Om du vill besöka stadens vackraste park ska du dock bege dig till området Marieberg, där stadsparken Mariebergsskogen är belägen. En mycket stor stadspark som täcker både badplatser, friluftsliv, promenadstråk, ett rikt djur- och växtliv samt många lekplatser för barnen.

Om du söker en plats för sol och bad är dock Skutberget, som ligger cirka en mil väster om centrala Karlstad, nummer ett på listan. Här finns fantastiska stränder och klippor som påminner om västkusten. För stunden är det lätt att slås av hur många sidor som finns av Karlstad, den värmländska pärlan.