Restauranger i Karlstad

Karlstad kan erbjuda något för alla, och matälskaren är inget undantag. Här finns restauranger som passar alla smaklökar och budgetar.

För den som är riktigt hungrig, tycker om thailändsk mat och inte fäster så stor vikt vid att borden på restaurangen har vit duk är Spicy Hot det absolut bästa alternativet. Spicy Hot är en thailändsk restaurang i centrala Karlstad som är populär både som lunchrestaurang och middagsrestaurang. Här serveras generösa portioner mat, som man gärna får ta med som take away, och som man själv kan bestämma styrkan på – om man inte vill ha sin maträtt fullt så ”spicy hot” går det alltså att ordna. Även om inredningen på Spicy Hot är enkel, i snabbmatsrestaurangstil, är servicen vänlig och professionell. Även om det alltså finns alla förutsättningar för att äta god och prisvärd thailändsk mat på restaurang i Karlstad, kan man ibland vilja prova att laga thailändsk mat själv, i sitt eget kök. Man hittar då alla recept man behöver på Matklubben.nu.food-1050813_960_720

Om man föredrar det amerikanska köket framför det thailändska ska man avlägga ett besök på Kitchen & Table. Här kan man till exempel beställa en rad olika burgare, med pommes frites som tillbehör – något som är restaurangens signum och som således kan förväntas vara något alldeles extra. Här sitter man i en modern och trevlig miljö med varma ljuskällor och New York-inspirerade dekorationer på väggarna.

För finsmakaren som framförallt söker mat från det europeiska och skandinaviska köket kan Blå vara ett bättre alternativ. Här kan man till exempel äta en fiskgryta som rekommenderas av restaurangens besökare, och till det få utmärkta rekommendationer på vin som passar till maten. Blå är en restaurang i det lite dyrare skiktet, men i gengäld får man således kunnig och professionell personal, god mat och en klassisk restaurangmiljö med levande ljus, uteservering på sommaren och vackert upplagda tallrikar.

I samma anda går Br. Olssons Elektriska, som dock inriktar sig mer på det franska köket och på diverse delikatesser. Namnet har restaurangen fått från den tidigare verksamheten på platsen, som var Bröderna Ohlssons Elektriska – ett annat par bröder som hette O(h)lsson i efternamn, med andra ord. Inredningen vittnar om lokalens ursprung, då väggarna är dekorerade med originalritningar och diverse elektriska manicker.

 
 
 

About the author

More posts by